lunes, 28 de noviembre de 2016

TRES ANYS.....I SILENCI

        Plou, per fer més gran el mal, per pessigar més el cor, plou. I darrere les finestres el cor plora com cau l’aigua. I plora l’ànima. Perquè, el temps no repara, el temps no tanca ferides, més bé succeïx el contrari, fa grans les cicatrius i continua envaint el cor de ràbia, injusticia i, tal volta, allò pitjor que pot sentir un ser humà: decepció.

Des de fa 3 anys ( i més enllà), se’n acusa els treballadors de mooooltes coses: de callar, de mentir, de manipular, de deixar fer, però, això no és exactament real (quants treballadors engolen ordres per parar la taula als seus fills?).    No, nosaltres, els treballadors, no fórem, no som culpables, no som eixos els que manaven (de veritat), els que signaven les nostres nòmines alhora que regalaven contractes als seus amics o programaven programes especials per engrandir les despeses d’una nau que navegava cap al més gran sisme submarí mai viscut en un mitjà de comunicació.

En tots els col.lectius hi ha de tot, gent més permissiva, gent més lluitadora, gent més meninfot i gent…..gent.  Però uns i altres, els treballadors no som els que seurem a l’audiència nacional el proper 11 de gener. Els treballadors estarem a les portes de l’Audiència Nacional. Ni tan sols s’asseuran qui reialment hauria d’estar assegut en una banqueta com a culpable de la destrossa de la vida de 1600 persones i 1600 famílies, que no som més ni millors que tants milers d’extreballadors d’empreses que han fet fallida els darrers anys i que per desgràcia hi ha en la nostra societat que ens envolta. 

Però pocs d’eixos treballadors i treballadores es veiérem despatxats per un email a les 3.30 de la matinada asseguda en el lloc de treball (qui tinguérem la sort d’estar dins de la seu de Ràdio 9 en eixe moment) envoltada per la policia nacional com si fórem perillosos delinqüents.

D’això fa tres anys i tots, tots, som víctimes de la injustícia de ser ninots amb qui jugaren durant anys els polítics.

No som víctimes per patir un ERO (que també), no som víctimes per quedar-se sense treball (que també), som víctimes perquè durant més d’una dècada patirem tot tipus de pressions que convertiren el lloc de treball en un lloc d’angoixa.

 Companys que feia 15-10 anys compartíem sopars, treball, il.lusió, felicitats, somnis, ens convertirem en estranys, alguns deixaren de parlar-se’n, altres (quasi germans encara que sense la mateixa sang) es negaven a treballar junts, fins i tot hi havia d’alguns que veient apropar-se el precipici, decidiren aprofitar els recursos en benefici propi, utilitzar hores de jornada laboral per estudiar, fer negocis personals, o fins i tot aprendre a bussejar per internet i calfar cadira mentre s’esgotava el temps reglamentari de fer faena.

Altres lluitaven a la japonesa, intentant fer el millor programa cada dia, simplement intentant sent honestos amb el servei públic amb què creiem.

El temps i la consciència de cadascú queda en l’interior de cadascú. No sóc jo qui jutgarè mai a ningú, però tots, en algun moment d’estos tres anys, hem fet les nostres personals reflexions, perquè només nosaltres, cadascú com a individu, sap la veritat d’allò que ha fet, allò que ha viscut i allò que ha sentit, encara que donem veu a la ràbia o agafem la pancarta que ens interesse en cada moment.

Eixes reflexions són les úniques reals, eixa és la veritat.

Com veritat és el fet que han passat 3 anys i es manté la manipulació (sí, RTVV no és l’únic  mitjà manipulat en esta societat valenciana per uns o altres interessos polítics o econòmics) la injustícia, el silenci i el meninfot de molta part de la societat per esta mancança d’un mitjà propi.

L’oratge ha volgut que les últimes hores molta gent (la majoria fins i tot declarada no espectadora de RTVV) haja trobat a faltar un mitjà de comunicació que l’informara durant 24 h. de tot allò que està passant als nostres carrers, pobles, muntanyes….

Eixe és el servei que feia RTVV, eixe és el que indica l’Estatut d’Autonomia ha de tindre, SALVAME ja el veuen en cadenes privades.


Per això, qui estes lletres signa, hui no alça la veu amb l’objectiu de recuperar un lloc de treball, és només una ciutadana que vol viure amb els mateixos drets que qualsevol ciutadà de Barcelona, Bilbao, Múrcia, Sevilla, Albacete o Ferrol. Sóc una persona que vull conéixer què passa al meu poble per la gent que senta el meu poble que estime el meu poble i que visca al meu poble. 

Per això, jo demà tornaré a alçar la veu, NO per un joc de treball (que tal volta tinc la sort de tindre), alçaré la veu perquè esta societat mereix deixar-se de ser víctima d’uns i d’altres i perquè  de vegades, QUI NO REPARA DRETS CONSOLIDA INJUSTÍCIES.

Seguidores